Alle spørgsmål og kommentarer om hobbyvirksomheder er velkomne

BEMÆRK: Der er p.t. lukket for nye spørgsmål, og har du stillet et, må du væbne dig med tålmodighed pga. stor travlhed i Regnskabsskolen.

Her har du kunnet stille spørgsmål om det at drive hobbyvirksomhed. Som der står ovenfor, er der p.t. lukket for den mulighed, men du kan bruger din browsers søgefunktion til at se, om ikke dit spørgsmål allerede er besvaret i et af de 262 spørgsmål/svar nedenfor.

Bemærk vedr. det at drive hobbyvirksomhed under barsel, førtidspension, dagpenge osv., at du altid skal tjekke med din A-kasse eller sagsbehandler.

Her på siden handler det kun om hobbyvirksomheder. Hvis du er interesseret i andre emner, kan jeg anbefale dig at gå til anettesand.dk, hvor der er en iværksætterbrevkasse og rigtig mange indlæg om bogføring, regnskab, økonomi, personale og iværksætteri.

 • Hjalmar said,

  Hej Anette

  Dejligt med din side her, jeg har ledt efter oplysninger, jeg har snakket med skat mange gange uden at komme det nærmere 🙂
  Jeg besluttede mig så til bare at indberette skat som jeg kan se du beskriver på din hjemmeside.
  Men her i dag blev jeg gjort opmærksom på jeg ikke kan drive min hobbyvirksomhed uden et CVR nummer, de sagde det var lovpligtigt fra slut 2012?
  Men summasumarium, jeg sender faktura uden moms til min kunde, jævnligt og det fungere godt.
  Kan du sige om det er rigtigt at jeg SKAL have et CVR? eller hvor jeg kan få beskæftiget eller? Skats hjemmeside er ikke ret informant.
  Hilsen Hjalmar

 • Pernille said,

  Hej Anette

  Kan jeg som efterlønner starte netbutik med samlerobjekter / keramik m.v. som jeg ivrigt har samlet gennem et helt liv?
  eller skal jeg vente til jeg (snart) er folkepensionist..

  Masser af venlige hilsner Pernille

 • Mathias said,

  Hej Anette!

  Jeg går med tankerne om, at starte en lille produktion op af nogle hobby ting, som jeg vil prøve at sælge. Som jeg kan forstå, på den eller fremragende hjemmeside, og det danske skattesystem, så vil det være oplagt at starte med at “oprette” en hobbyvirksomhed, uanset hvad. Men for at jeg skal kunne gøre dette, skal jeg så ikke først regne mit forventede overskud ud for at kunne anføre det i rubrik 20 på min selvangivelse? Og det er vel min private selvangivelse? Jeg tænker også – binder man sig mon privat for en hobbyvirksomhed? Det vil sige, at finder man ud af at man ikke har tid eller at ens produkt ikke kan selv – så bliver man ikke bundet op på evt. omkostninger og konkurs “bøder” som ved enkelmandsfirmaerne? Med mindre man selvfølgelig har gæld i virksomheden?
  På forhånd tak for svaret!

  Hilsen

  Mathias

 • Anette said,

  Hej Hjalmar

  Jeg beklager mit sene svar.

  Den lovændring har jeg aldrig hørt om, og jeg tvivler også på, at det kan være tilfældet. Måske tænker vedkommende, der har sagt det, på reglen omkring momsregistrering, hvis du omsætter for over 50.000 kr.?

  Dbh.
  Anette

 • Bernhard said,

  Hej Anette

  Jeg vil gerne starte en Hobbyvirksomhed og importere vin fra Østrig. Hvor kan jeg finde info over bla. hva mange flasker jeg kan købe, hvonår skal jeg betale skat og moms, har jeg brug for en cvr Nr. ect.

  på forhånd tak

  Bernhard

 • Anette said,

  Hej Bernard

  Rundt omkring på siden her skulle du gerne kunne finde svar på det meste, f.eks. her: https://hobbyvirksomhed.dk/%C3%B8konomi/ Du er også meget velkommen på et af Regnskabsskolens informationsmøder, som du kan læse om her: http://regnskabsskolen.dk/kursusoversigt/korte/informationsmoder/

  Dbh.
  Anette

 • Carsten said,

  Hej Anette..

  Tak for en dejlig informativ side, som umiddelbart har svarte på en masse af mine spørgsmål, ifm. opstart af min (og konens) hobbyvirksomhed.(www.hkfm.dk)
  Jeg ved der ikke er voldsom mange ting, man kan trække fra i en hobbyvirksomhed.
  Men tænkte på, at udgiften til produktion af visitkort og gavekort til firmaet, vel godt kan trækkes fra ???
  Og hvad med udgift til Webside hotel, domæner og diverse driftudgifter på hjemmesiden. Disse burde vel egentlig kunne trækkes fra, eller hvordan ???

  Pft.

  Carsten

 • Rasmus Skriver said,

  Hej Anette

  Jeg overvejer at starte hobbyvirksomhed som historiefortæller. I den forbindelse er der næsten ingen udgifter, så alle indtægter vil være overskud i virksomheden. Hvordan laver jeg en regning til mine kunder hvis jeg ikke er momsregistreret og de gerne vil kunne trække deres udgift fra?

  Mvh Rasmus

 • Anette said,

  Hej Rasmus

  Din faktura skal indeholde dato, fakturanummer, hvem der leveres til, og så din pris – som naturligvis skal være uden moms, når du ikke er momsregistreret.

  Dbh.
  Anette

 • Anette said,

  Hej Carsten

  Du må trække de udgifter fra, som er direkte relateret til indtjeningen, så ja, visitkort, gavekort, webhotel og andet, der udelukkende bruges i forbindelse med din hobbyvirksomhed, tæller som udgifter, du kan trække fra.

  Dbh.
  Anette

 • Anette said,

  Hej Mathias

  Hvis du forventer at få et stort overskud, kan det godt betale sig at forskudsregistrere, men ellers anfører du dit reelle overskud på din selvangivelse (ja, det er din private) i rubrik 20, når året er omme. Du hæfter selv for alt i en hobbyvirksomhed, og du kan ikke trække et evt. underskud fra.

  Dbh.
  Anette

 • Anette said,

  Hej Pernille

  Jeg kender ikke de specifikke regler ved efterløn/pension, så jeg vil anbefale dig at tjekke det med din sagsbehandler.

  Dbh.
  Anette